מתכון לעגבניות במילוי ריזוטו עם זעפרן

מנה חגיגית שכיף להכין דווקא עם עגבניות - כיוון שהן ירק יציב שלא מאבד את צורתו לאחד האפייה ושומר על מראה פוטוגני עד להגשה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • שמן זית, לבישול
  • 6 עגבניות גדולות ובשלות
  • 6 גבעולי אורגנו טרי
  • 1 בצל שאלוט, חתוך לקוביות
  • 1 שן שום
  • 1 גמבה, קצוצה
  • 1 פלפל צהוב, קצוץ
  • 3/4 כוס אורז ריזוטו
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית פפריקה
  • קמצוץ נדיב של חוטי זעפרן
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 1 כוס (250 מ"ל) ציר ירקות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • עלי בזיליקום טרי להגשה

אופן הכנת עגבניות במילוי ריזוטו:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, וחותכים את החלק העליון של עגבנייה ליצירת "מכסה" בעובי 1 ס"מ. בעזרת כף, גורפים החוצה את תוך העגבניות, קוצצים אותו דק ככל האפשר ושומרים בצד. הופכים את העגבניות לניקוז הנוזלים.

2. במחבת, מחממים 1כף שמן זית, ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את שן השום בשלמותה והפלפלים הקצוצים ומבשלים יחד במשך 4 דקות.

3. מוסיפים את אורז הריזוטו למחבת, מתבלים באורגנו, פפריקה, זעפרן, צ'ילי וקורט מלח. מצפים את האורז בכל הטעמים הארומטיים שבמחבת ומטגנים "על יבש" במשך 1-2 דקות, כדי לקלות את האורז.

4. מוסיפים את היין למחבת, ומערבבים תוך כדי בישול עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מוסיפים את ציר הירקות ועיסת העגבניות השמורה, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות על אש קטנה.

5. מתבלים כל עגבנייה במלח ופלפל שחור, מניחים בתוך כל אחת גבעול אורגנו וממלאים בנדיבות מתערובת הריזוטו.

6. מכסים את העגבניות ב"מכסים", מרססים או משמנים בנדיבות כל אחת בשמן זית, ומתבלים במלח ים. מסדרים בתבנית ואופים במשך 50-60 דקות עד שקליפת העגבניות רכה. מניחים עלי בזיליקום על העגבניות, מזלפים שמן זית ומגישים עם לחם ג'בטה פריך וסלט ירקות עשיר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר