מתכון לסלמון אפוי בנייר כסף עם רוטב שום מנצח

הסלמון הבשרני מתובל ברוטב שום שמיימי עם נגיעות לימון ויין לבן, נעטף בנייר כסף שרק מעצים את כל הטוב הזה ונשלח לתנור לאפייה קצרה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה7 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • פילה סלמון שלם במשקל 900 גרם, ללא עור וללא עצמות
  • 60 גרם חמאה - לנוהגים בהיתר או מרגרינה בטעם חמאה
  • 8 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן להחליף בכל עשב תיבול טרי אחר)
  • 1/4 כוס פרוסות דקות של בצל ירוק

אופן הכנת סלמון אפוי בנייר כסף עם רוטב שום:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בריבוע נייר כסף גדול מספיק ששוליו יוכלו לעטוף את הסלמון היטב.

2. בסיר קטן, ממיסים את החמאה / המרגרינה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 1-2 דקות, עד שהוא ריחני ורק חצי מבושל. מסירים מהאש, מוסיפים את היין הלבן, מיץ הלימון והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

3. מברישים את נייר הכסף בתערובת החמאה / מרגרינה והשום, מניחים מעל את הדג ויוצקים עליו את שאר התערובת. מברישים גם את הדג עד שהוא מכוסה היטב בתערובת, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

4. סוגרים את שולי נייר הכסף על הדג (או מניחים נייר כסף נוסף ומהדקים היטב את הקצוות.

5. אופים במשך 14-15 דקות - זמן האפייה תלוי בעוביו של נתח הדג, אם הוא דק, בדקו אותו כמה דקות לפני.

6. מסירים את התבנית מהתנור, וחושפים את חלקו העליון של הדג - זהירות! הרבה אדים חמים ישתחררו! מגדירים את התנור למצב גריל, ומחזירים את התבנית לתנור. צולים במשך 3-4 דקות, עד שהחלק העליון של הסלמון והשום מזהיבים. פוקחים עין לכל אורך הצלייה כדי שהשום לא יישרף.

מפזרים על הסלמון פטרוזיליה קצוצה ואת הבצל הירוק ומגישים מיד לצד תפוחי אדמה אפויים.

>> מתכון לתפוחי אדמה אפויים בעשבי תיבול - תוך 10 דקות

>> מתכון לתפוחי אדמה קטנים בתנור עם רוזמרין

>> מתכון לתפוחי אדמה אקורדיון

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר