לכבוד שבת

מתכון לעוף פיקנטי מתקתק ברוטב הדרים ועשבי תיבול

שילוב נהדר של טעמים למנה חגיגית לשולחן השבת: גזר ותמרים מתקתקים, עשבי תיבול מרעננים, פיסטוקים שמוסיפים קראנצ'יות כיפית ומיץ הדרים טרי (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 לימון + 3 כפות מיץ לימון סחוט
  • 1/2 2 כפיות מלח גס
  • 3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כפות חרדל
  • 3 כפות דבש
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 עד 1 כפית צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • 8 חלקי עוף - שוקיים ומשולשים
  • 3 כוסות פרוסות גזר בעובי 1 ס"מ
  • 1 בצל, חצוי ופרוס דק
  • 2/3 כוס תמרים פרוסים
  • 1 כף עלי תימין טרי
  • 1/4 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה - לקישוט
  • 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק - לקישוט
  • 1/4 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים - לקישוט

אופן הכנת עוף פיקנטי מתקתק ברוטב הדרים ועשבי תיבול:

1. חותכים את הלימון לאורך, מסירים את הזרעים, חותכים לפלחים קטנים ומעבירים לסיר מלא במים רותחים ומומלחים. חולטים במשך 2 דקות, מסננים ומעבירים לצלחת.

2. בסיר, מערבבים יחד את 3 כפות מיץ הלימון, מיץ התפוזים, השמן, החרדל, הדבש, המלח, עלה הדפנה, הצ'ילי הגרוס ופלפל שחור לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

3. מניחים את חלקי העוף בקערה, מוסיפים את תערובת הדבש וההדרים, את פרוסות הגזר, הבצל, התמרים התימין ופלחי הלימון החלוטים. מערבבים יחד עד שהעופות מצופים היטב. משהים 30 דקות לפחות בטמפרטורת החדר, או עד לילה שלם במקרר.

4. מחממים את התנור ל-20 מעלות, ומעבירים את כל תכולת הקערה לתבנית פיירקס או חרס כשצד העור של העופות כלפי מטה. אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוף מבושל היטב. מעבי5ים את העוף לצלחת ואת תכולת התבנית מעבירים למחבת - אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים, ומבשלים במשך 7-12 דקות, עד שהגזר מתרכך.

מגישים חם עם כוסברה / פטרוזיליה, בצל ירוק ופיסטוקים מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר