1. לשקית זיפלוק גדולה, מוסיפים את השמרים, המים החמים, הסוכר, הברנדי, גרידת הלימון, השמן, הביצים והקמח. סוגרים היטב את השקית ומערבבים הכל יחד.
2. מניחים את השקית בקערה מלאה במים חמים מאוד למשך שעה.
3. על משטח מקומח, מחלצים את הבצק מהשקית - הוא צריך להיות דביק (מה שהופך את הסופגניות לנהדרות!). מרדדים לעובי של 1 ס"מ, ומוודאים שהבצק מקומח משני צדדיו, כדי למנוע הידבקויות.
4. עם רינג או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ. את שאריות הבצק מגלגלים לכדור, מרדדים וקורצים שוב. מכסים את עיגולי הבצק במגבת למשך 30 דקות.
5. ממלאים מחבת ב-5 ס"מ שמן ומחממים היטב. השמן מוכן כשהוא מגיע לטמפרטורה של 175 מעלות או ניתן לזרוק לתוכו פיסת בצק - אם השמן מבעבע סביבה, אך לא מעלה המון בועות, הוא מוכן.
6. בזהירות, מורידים לשמן החם 4-5 עיגולי בצק, בהתאם לגודל המחבת, ומטגנים כל סופגנייה במשך דקה מכל צד, עד להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג.
7. עם מזלף או מזרק, ממלאים את הסופגניות במילוי האהוב עליכם - או משאירים אותן ריקות! - בוזקים אבקת סוכר, ומגישים מיד, חם.
חן | 27/12/2016 |
והאם המים ששמים בתוכם את השקית עם הבצק צריכים להיות רותחים או מספיק שיהיו חמים פושרים?
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)