מה אוכלים היום?

מתכון למרק לזניה עם שעועית לבנה ושום צלוי

מרק שימלא היטב את הקרייבינג שלכם לפחמימות, רק שהוא מכיל הרבה פחות מהן. מתכון למרק לזניה מפתיע עם שעועית לבנה ושום צלוי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל, קצוץ דק
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 800 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
  • 2 עלי דפנה
  • 6 כוסות מרק ירקות צח
  • 1/2 כפית מלח
  • 400 גרם שעועית לבנה, מושרית לילה שטופה ומסוננת
  • 226 גרם פסטה מסולסלת
  • 226 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן
  • פלח לימון טרי
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן עלי בזיליקום טריים, קרועים

אופן הכנת מרק לזניה:

1. מניחים את שיני השום במרכז ריבוע נייר כסף, מזלפים מעל שמן זית עוטפים ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך כ-6 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את האורגנו, הצ'ילי היבש ורסק העגבניות, מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות.

3. מוסיפים את קוביות העגבניות, עלי הדפנה וציר המרק. מתבלים במלח ומערבבים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מוסיפים את השעועית הלבנה ומעבירים לקערה שליש מתערובת המרק., מוסיפים את שיני השום הצלויות וטוחנים בבלנדר לפירה.

5. מוסיפים לסיר את הפסטה, ומביאים לרתיחה עדינה עד שהפסטה מתרככת. טועמים ומשפרים תיבול - מלח, צ'ילי, אורגנו).

6. בקערה קטנה, מערבבים את גבינת הריקוטה עם הפרמזן, סוחטים מעל את פלח הלימון, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

הרכבת מרק הלזניה: מחלקים בין 6 קעריות אישיות מחצית מתערובת הריקוטה. יוצקים מעל את המרק ומניחים מעל שוב מתערובת הריקוטה. מקשטים עם עלי בזיליקום או פטרוזיליה טריים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר