• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כף שמרים
  • 1 כוס מים חמים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/4 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1 ביצה / שמן זית להברשה
  • שומשום לקישוט

אופן הכנת חלה בשקית:

אאא

מתכון לחלה אחת

1. בשקית זיפלוק אטומה בנפח 3.5 ליטר, מניחים את השמרים, המים, הסוכר, המלח, השמן ו-3 כוסות קמח.

2. אוטמים היטב את השקית ומנערים קלות. אל תעבדו יותר מדי - זכרו, זו חלה לעצלנים!

3. מניחים את השקית בקערה של מים חמים במשך 30 דקות.

4. פותחים את השקית, מוסיפים את 1/4 כוס הקמח הנותר, אוטמים היטב, מנערים קלות את התכולה, ומניחים על השולחן למשך שעה. מדי 20 דקות, הופכים את השקית. במהלך הזמן הזה, הבצק צריך להיות רטוב מאוד ולבעבע - כך הוא לש את עצמו ומתגבש.

5. מחלצים את הבצק מהשקית, לשים קלות ומחלקים ל-3 חלקים שווים. על משטח מקומח קלות, מגלגלים כל חבל לרצועה באורך שווה וקולעים צמה.

6. מעבירים את הבצק הקלוע לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה / שמן זית, מפזרים שומשום ומניחים להתפחה במשך 15 דקות. בינתיים, מחממים את התנור ל-150 מעלות.

7. אופים במשך 40 דקות עד שהחלה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה.

מקור