פילה סלמון בניחוח תפוזים מענג
פילה סלמון בניחוח תפוזים מענג (צילום: lightorangebean.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 פילה סלמון טריים בעובי 6 ס"מ כל אחד
  • 3 תפוזים
  • גרידת קליפה מחצי תפוז
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 ענף תימין טרי
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת פילה סלמון ברוטב תפוזים:

אאא

1. מסדרים את נתחי הדג בתבנית פיירקס וסוחטים מעל היטב 2 תפוזים. 

2. מתבלים בסוכר חום, מלח ופלפל שחור ומניחים מעל את ענף התימין.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, ומיד כשמוציאים מהתנור, סוחטים מעל את התפוז השלישי ומפזרים את גרידת התפוז.