לכבוד שבת

מתכון לפילה סלמון ברוטב תפוזים של מורן פינטו

הדג הבשרני נעטף ברוטב תפוזים מתקתק מענג עם חמיצות שמשאירה טעם של עוד. אפייה קצרצרה והכנה פשוטה למנת פתיחה שמנצלת היטב את טעמי החורף (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילה סלמון טריים בעובי 6 ס"מ כל אחד
  • 3 תפוזים
  • גרידת קליפה מחצי תפוז
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 ענף תימין טרי
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת פילה סלמון ברוטב תפוזים:

1. מסדרים את נתחי הדג בתבנית פיירקס וסוחטים מעל היטב 2 תפוזים.

2. מתבלים בסוכר חום, מלח ופלפל שחור ומניחים מעל את ענף התימין.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, ומיד כשמוציאים מהתנור, סוחטים מעל את התפוז השלישי ומפזרים את גרידת התפוז.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר