מפגש תרבויות

מתכון לפיצה-חומוס: כשאיטליה פוגשת את המזרח התיכון

הבסיס - איטלקי, התוספות - מזרח תיכוניות וגמישות מאוד, אך שווה להיצמד למתכון, כי השילוב הזה פשוט מעולה. ארוחה מהירת הכנה ומחממת לב וקיבה שצועדת בלי חשש על גבול הגורמה (מתכונים)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/4-1/2 כוס ממרח חומוס
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 1/4 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1/4 כוס גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
  • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ לימון סחוט טרי

ראשית, בחרו את הבסיס הרצוי:

>> מתכון לבצק פיצה בסיסי

>> מתכון לבצק פיצה מקמח מלא

>> מתכון לבצק פיצה ללא גלוטן

וכעת, להרכבת הפיצה:

1. לאחר הכנת הבצק והתפחתו, מעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות או לאבן פיצה (מומלץ!), ומעצבים ממנו עיגול / ריבוע - אחד או שניים, לפי כמות הבצק.

2. מורחים את החומוס בשכבה אחידה על הבצק, מפזרים מעל את העגבניות המיובשות, הזיתים, הבצל הסגול, גרגרי החומוס וגבינת הפטה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 12 דקות, ואז מגביהים את חום התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר ואופים במשך 2-3 דקות נוספות כדי להפוך את שולי הפיצה לפריכים. מפקחים מקרוב כדי לוודא שגרגרי החומוס לא יישרפו.

4. מיד כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הפטרוזיליה, מזלפים שמן זית וסוחטים מעל לימון, לפי הטעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר