הדרך הכי טובה לניצול בננות בשלות
הדרך הכי טובה לניצול בננות בשלות (צילום: gimmedelicious.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן זית / שמן קוקוס מומס
  • 1/3 כוס דבש / סירופ מייפל
  • 1/4 כוס חלב / חלב שקדים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מחית בננות בשלות (2-3 בננות בינוניות בשלות, מרוסקות)
  • 3/4 1 כוסות קמח חיטה מלאה / קמח ללא גלוטן, מנופה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ / אגוזי מלך קצוצים / צימוקים (אופציונלי)

אופן הכנת לחם בננות בריא עם תוספות:

אאא

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, ומשמנים תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים בגודל 23X40 ס"מ.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקינמון, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים יחד עם השמן, הדבש, החלב ותמצית הווניל במשך 2 דקות. מוסיפים את מחית הבננות, תערובת הקמח והשוקולד הקצוץ / האגוזים / הצימוקים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, מפזרים מעל מעט קינמון ו/או סוכר חום ומקשטים בפרוסות בננה ואגוזים, אם רוצים. אופים במשך 50-55 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מקררים 10 דקות, פורסים ומגישים עם חמאה או ממרח שוקולד איכותי.

מקור