מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ובטטות אפויים בתיבול פיקנטי מתקתק

מסדרים בתבנית, מתבלים ושולחים לתנור. בינתיים, מתיישבים לנוח עם ספר טוב, כוס תה ופרוסת עוגה שווה, כי מי קבע שקינוח צריך לבוא רק בסוף? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 חלקי עוף - משולשים ושוקיים, מופרדים
  • 2 כפות + 1 כפית שמן קנולה / שמן זרעי ענבים
  • 2 בטטות גדולות, חצויות לאורך וכל חצי חתוך ל-4 פלחים
  • 8 ענפי בצל ירוק, ללא הקצוות
  • 3 כפיות מלח גס
  • 1 כף סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן הכנת עוף ובטטות אפויים בתיבול פיקנטי מתקתק:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה עם 1 כפית שמן.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות וענפי הבצל הירוק. מוסיפים 1 כף שמן, מתבלים עם 1 כפית מלח, ומערבבים ומעבירים את תכולת הקערה לצד אחד של התבנית (בצד השני יישמר לעוף).

3. באותה קערה, מערבבים היטב את הסוכר החום, הפלפל האנגלי, הקינמון, התימין, הכמון, הג'ינג'ר, הפפריקה, אבקת השום, אגוז המוסקט, הפפריקה החריפה, כף השמן הנותר ו-2 כפיות מלח. לבסוף, מוסיפים את העופות ומערבבים יחד לציפוי מלא.

4. מסדרים את העופות המצופים בתבנית כשצד העור כלפי מעלה, ואופים במשך 20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 ואופים במשך 20 דקות נוספות, עד שהבטטות רכות והעופות מבושלים היטב. מגישים חם לצד אורז לבן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר