פשטידת עלים. התרד משתלב היטב בטעמים. אילוסטרציה
פשטידת עלים. התרד משתלב היטב בטעמים. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)
אאא

גם בארוחות חלביות אפשר לשלב מצרכים בריאים שהופכים במגע קסם לתענוג מפנק. אז רגע לפני שאתם פשוט מורחים קצפת על הכל, תנסו להכין פשטידה מזינה שתכבוש את לב הסועדים.

פשיטת עלים יכולה להיות חלק מארוחת הבוקר, הצהריים או הערב. בקיצור: מתאימה לכל רגע.

מומלץ להוסיף סלט טרי ויוגורט ולקנח בפרי - ואז אתם יודעים שאתם מסודרים מבחינת קלוריות ותזונה נכונה.

מתכון לפשיטת עלים

מנות: 10 | קלוריות: 100 למנה

מרכיבים:
800 גרם עלי תרד ירוקים
1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות
רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה
3 עלי מנגולד קצוצים
2 כפות שמן קנולה
3 כפות קמח
3 ביצים
1 גביע קוטג'
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
עלים מ-3 גבעולי נענע

אופן הכנה:
1. שמים במחבת עלי תרד, כרישה, פטרוזיליה ומנגולד.
2. מוסיפים שמן, מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות ויוצקים לקערה.
3. מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים.
4. מעבירים לתבנית מלבנית או עגולה (אפשר גם חד פעמית)
5. אופים כ-40 דקות בחום בינוני.

הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.