תפוחי אדמה בייבי אפויים שהולכים עם כל מנה
תפוחי אדמה בייבי אפויים שהולכים עם כל מנה (צילום: www.thepastiche.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 680 גרם תפוחי אדמה בייבי בקליפה אדומה, לא מקולפים, חתוכים לחצאים או רבעים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית מלח ים - או יותר, לפי הטעם
  • פלפל שחור
  • עירית קצוצה

אופן הכנת תפוחי אדמה בייבי אפויים עם חרדל:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ובקערה קטנה, מערבבים יחד את שמן שזית והחרדל. 

2. בקערה, יוצקים 3/4 מתערובת החרדל על תפוחי האדמה ומערבבים לציפוי מלא. מניחים בצד את שאר התערובת.

3. מתבלים את תפוחי האדמה במלח, פלפל שחור ואבקת שום ומערבבים.

4. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחת (לא שוטפים את הקערה!), ואופים במשך 35-40 דקות. כל 10 דקות, מערבבים קלות את תפוחי האדמה בעזרת מרית, עד שהם שחומים ופריכים מבחוץ ורכים מבפנים. 

5. לאחר האפייה, מעבירים את תפוחי האדמה בחזרה לקערה, ומערבבים עם הרבע הנותר של תערובת החרדל. מגישים מיד, חם, עם עירית קצוצה מעל.

מקור

צילום: www.thepastiche.com
צילום: www.thepastiche.com