מה אוכלים היום?

מתכון למרק עוף וקניידלעך מחמם - גרסת העצלנים

כן, לכל אחד יש אמא או סבתא שמלהטטות במטבח עם קניידלעך למופת, אבל מה עושים כשאין זמן או עצבים להשקיע? קבלו את גרסת העצלנים הנהדרת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 גזר בינוני, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 גמבה, חתוכה לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 חלקי עוף (שוקיים ומשולשים), ללא עצמות, חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 עלי דפנה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית
  • 1.5 ליטר ציר ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • 120 גרם קמח, מנופה
  • 60 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנת מרק עוף וקניידלעך:

1. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל שחור. בסיר מרק גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים 1 כף שמן זית, ומטגנים את העופות עד לקבלת גוון זהוב, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע הידבקות לסיר. לאחר ההזהבה, מוציאים את העופות מהסיר לצלחת.

2. מוסיפים לסיר עוד 1 כף שמן זית, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, הגזר, העגבנייה, הגמבה, תפוחי האדמה ועלי הדפנה. מערבבים ומבשלים יחד על אש בינונית, עד שהגזר מתרכך מעט.

3. מחזירים את העופות לסיר, יוצקים מעל את מרק הירקות, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהירקות מבושלים כמעט לחלוטין.

במקביל, מכינים את הקניידלעך:
4. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ובקערה, מערבבים את הקמח עם קמצוץ מלח ואבקת האפייה. בפומפייה, מגרדים מעל תערובת הקמח את המרגרינה, ומערבבים יחד עד לקבלת בצק שמזכיר פירורי לחם.

5. מוסיפים 50 מ"ל מים קרים, ולשים יחד לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לכ-6-8 חתיכות קטנות ומגלגלים אותן לכדורים.

6. מניחים את כדורי הבצק על הירקות והעוף שבסיר, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים במשך 30 דקות, מוציאים מהתנור ומסירים את המכסה. הקניידלעך צריכים להיות תפוחים עם מרקם "נוצתי". מגישים חם עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר