מרק עוף וקניידלעך מחמם - גרסת העצלנים
מרק עוף וקניידלעך מחמם - גרסת העצלנים (צילום: www.vibrantplate.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 גזר בינוני, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 גמבה, חתוכה לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 חלקי עוף (שוקיים ומשולשים), ללא עצמות, חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 עלי דפנה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית
  • 1.5 ליטר ציר ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • 120 גרם קמח, מנופה
  • 60 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנת מרק עוף וקניידלעך:

אאא

1. מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל שחור. בסיר מרק גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים 1 כף שמן זית, ומטגנים את העופות עד לקבלת גוון זהוב, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע הידבקות לסיר. לאחר ההזהבה, מוציאים את העופות מהסיר לצלחת.

2. מוסיפים לסיר עוד 1 כף שמן זית, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, הגזר, העגבנייה, הגמבה, תפוחי האדמה ועלי הדפנה. מערבבים ומבשלים יחד על אש בינונית, עד שהגזר מתרכך מעט. 

3. מחזירים את העופות לסיר, יוצקים מעל את מרק הירקות, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהירקות מבושלים כמעט לחלוטין.

במקביל, מכינים את הקניידלעך:
4. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ובקערה, מערבבים את הקמח עם קמצוץ מלח ואבקת האפייה. בפומפייה, מגרדים מעל תערובת הקמח את המרגרינה, ומערבבים יחד עד לקבלת בצק שמזכיר פירורי לחם.

5. מוסיפים 50 מ"ל מים קרים, ולשים יחד לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לכ-6-8 חתיכות קטנות ומגלגלים אותן לכדורים.

6. מניחים את כדורי הבצק על הירקות והעוף שבסיר, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים במשך 30 דקות, מוציאים מהתנור ומסירים את המכסה. הקניידלעך צריכים להיות תפוחים עם מרקם "נוצתי". מגישים חם עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל.

מקור