חוגגים עם מאוחדת

מתכון לקינוח פירות יבשים וטריים ביין אדום מתובל

לכבוד שבת ט"ו בשבט, קבלו קינוח מתוק ומרשים שהוא גם תזונתי ובריא: פירות יבשים וטריים ביין אדום עם נגיעות קינמון, וניל ורזמרין שהופכים אותו לחגיגה אמיתית (מתכונים, שיווקי)

קינוח פירות טריים ויבשים עם יין אדום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 תאנים מיובשות
  • 12 משמשים קטנים מיובשים
  • 50 גרם צימוקים
  • 1-2 גבעולי רוזמרין
  • 2 בננות, פרוסות
  • 2 תפוזים קטנים, מקולפים חתוכים לפרוסות עגולות - ללא החלק לבן
  • 8 תמרים מגולענים, קצוצים גס
  • 100 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית מיץ תפוז
  • 150 מ"ל יין אדום
  • 50 מ"ל מים
  • 2 מנגו, פרוסים לפרוסות דקות מאוד בצורת חצי אליפסה
  • לקישוט: 16 אגוזי מלך ואבקת סוכר

אופן הכנת קינוח פירות ביין אדום מתובל:

1. מבשלים בסיר את הסוכר. כשהסוכר מתחיל להיות כרמלי, יוצקים מעל את היין.

2. מחלישים את האש ונותנים לסוכר וליין למוס זה בזה.

3. מדללים בטיפת מים את הרוטב, מניחים בפנים את מקל הווניל ומרוקנים מעל את מקלות הקינמון.

4. מוסיפים את המשמשים, הרוזמרין והתאנים המיובשות, ומבשלים במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הצימוקים ועוד קצת יין.

5. מסירים מהסיר את הרוזמרין ומקל הווניל, ומוסיפים את התמרים. מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש, מוסיפים את פרוסות הבננות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את פרוסות התפוז והמיץ ומערבבים שוב.

8. מסדרים בקערה את פרוסות המנגו בצורת פרח, יוצקים מהתערובת על פרוסות המנגו ומצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.

לקישוט: קולים אגוזי מלך במחבת, ומערבבים אותם עם אבקת סוכר ומפזרים על הקינוח. ניתן להגיש עם שמנת חמוצה ליד.

הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה באדיבות ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר