קינוח פירות טריים ויבשים עם יין אדום
קינוח פירות טריים ויבשים עם יין אדום (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 תאנים מיובשות
  • 12 משמשים קטנים מיובשים
  • 50 גרם צימוקים
  • 1-2 גבעולי רוזמרין
  • 2 בננות, פרוסות
  • 2 תפוזים קטנים, מקולפים חתוכים לפרוסות עגולות - ללא החלק לבן
  • 8 תמרים מגולענים, קצוצים גס
  • 100 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית מיץ תפוז
  • 150 מ"ל יין אדום
  • 50 מ"ל מים
  • 2 מנגו, פרוסים לפרוסות דקות מאוד בצורת חצי אליפסה
  • לקישוט: 16 אגוזי מלך ואבקת סוכר

אופן הכנת קינוח פירות ביין אדום מתובל:

אאא

1. מבשלים בסיר את הסוכר. כשהסוכר מתחיל להיות כרמלי, יוצקים מעל את היין.

2. מחלישים את האש ונותנים לסוכר וליין למוס זה בזה.

3. מדללים בטיפת מים את הרוטב, מניחים בפנים את מקל הווניל ומרוקנים מעל את מקלות הקינמון.

4. מוסיפים את המשמשים, הרוזמרין והתאנים המיובשות, ומבשלים במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הצימוקים ועוד קצת יין.

5. מסירים מהסיר את הרוזמרין ומקל הווניל, ומוסיפים את התמרים. מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה, מסירים מהאש, מוסיפים את פרוסות הבננות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את פרוסות התפוז והמיץ ומערבבים שוב.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

8. מסדרים בקערה את פרוסות המנגו בצורת פרח, יוצקים מהתערובת על פרוסות המנגו ומצננים לפחות שעתיים לפני ההגשה.

לקישוט: קולים אגוזי מלך במחבת, ומערבבים אותם עם אבקת סוכר ומפזרים על הקינוח. ניתן להגיש עם שמנת חמוצה ליד.

הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה באדיבות ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת