Homemade

מתכון לנאן: פיתה הודית רכה עם יוגורט, דבש וחמאה

נאן הוא הגרסה ההודית לפיתה, לחם שמרים ממשפחת הלחמים השטוחים, במרקם רך מאוד עם נגיעות פריכות מבחוץ כי הנאן נאפה במחבת ולא בתנור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס מים חמים
  • 1 כפית דבש
  • 1/4 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 כוס יוגורט
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1/2 כפית מלח
  • לציפוי: חמאה מומסת ותערובת עשבי תיבול אהובים קצוצים (לא חובה)

אופן הכנת לחם נאן הודי:

1. בקערה קטנה, מערבבים את המים והדבש, מוסיפים את השמרים ונותנים להם להעלות קצף במשך כ-10 דקות.

2. בקערה גדולה או במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, היוגורט, החמאה המומסת, המלח ותערובת השמרים. לשים במשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

3. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך שעה במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. על משטח מקומח קלות, מעבדים קלות את הבצק, ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. בעדינות, מעצבים כל חלק לכדור, ומרדדים כל עיגול ל"פיתה" בעובי 0.5 ס"מ.

5. מחממים על אש בינונית מחבת טפלון או כל ציפוי לא דביק אחר, ומניחים בכל פעם עיגול נאן אחד. מבשלים במחבת החמה עד שעולות בועות בבצק, ואז הופכים ומבשלים עוד דקה. לאחר ששני צדדי הנאן מבושלים, אוחזים בנאן במלקחיים וחורכים אותו קלות ישירות מעל להבת הגז במשך 30 שניות מכל צד.

6. מיד לאחר ה"אפייה", מברישים כל נאן בחמאה מומסת, ומפזרים מעל מתערובת עשבי התיבול הקצוצים. מגישים מיד חם או בטמפרטורת החדר - כתחליף לכל לחם בארוחה חלבית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר