מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר עם רוטב צ'רמולה פיקנטי ומחמם

רוטב צ'רמולה הוא סוג של סחוג מרוקאי - חריף הרבה פחות, אך עדיין פיקנטי מספיק כדי לחמם בימי חורף קרים. שידכנו אותו למרק גזר סמיך ומנחם והשילוב הזה פשוט מנצח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 900 גרם גזר, חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1/2 בצל, קצוץ לקוביות
  • 4 שיני שום, מרוסקות עם גב סכין
  • 1 תפוח, חתוך לפלחים
  • 1/2 1 כפיות זרעי כמון
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • 30 גרם חמאה / 2 כפות שמן זית
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • לרוטב צ'רמולה:
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • גרידת קליפה מ-1/2 לימון
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס או יותר לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח

אופן הכנת מרק גזר עם רוטב צ'רמולה:

1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את החמאה או שמן הזית ומטגנים את הבצל, השום וזרעי הכמון במשך כ-6 דקות, עד שהבצל רך ושחום קלות.

2. מוסיפים את עיגולי הגזר ופלחי התפוח, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את ציר הירקות או המים ועלי הדפנה ומתבלים במלח ופלפל לבן, מגביהים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה טובה. לאחר הבעבוע, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר בקלות.

4. מסירים מהאש, ממתינים שהמרק יתקרר מעט וטוחנים במוט בלנדר או במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מחזירים לסיר ומחממים על אש נמוכה עד להגשה. מגישים חם עם זילוף נדיב של רוטב צ'רמולה ושמנת חמוצה - אם רוצים.

5. הכנת רוטב צ'רמולה: במעבד מזון, טוחנים יחד את כל המרכיבים לרוטב אחיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר