מרק גזר עם רוטב צ'רמולה פיקנטי ומחמם
מרק גזר עם רוטב צ'רמולה פיקנטי ומחמם (צילום: www.feastingathome.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(5 מנות):

  • 900 גרם גזר, חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1/2 בצל, קצוץ לקוביות
  • 4 שיני שום, מרוסקות עם גב סכין
  • 1 תפוח, חתוך לפלחים
  • 1/2 1 כפיות זרעי כמון
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • 30 גרם חמאה / 2 כפות שמן זית
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • לרוטב צ'רמולה:
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • גרידת קליפה מ-1/2 לימון
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס או יותר לפי הטעם
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח

אופן הכנת מרק גזר עם רוטב צ'רמולה:

אאא

1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את החמאה או שמן הזית ומטגנים את הבצל, השום וזרעי הכמון במשך כ-6 דקות, עד שהבצל רך ושחום קלות.

2. מוסיפים את עיגולי הגזר ופלחי התפוח, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את ציר הירקות או המים ועלי הדפנה ומתבלים במלח ופלפל לבן, מגביהים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה טובה. לאחר הבעבוע, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר בקלות.

4. מסירים מהאש, ממתינים שהמרק יתקרר מעט וטוחנים במוט בלנדר או במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מחזירים לסיר ומחממים על אש נמוכה עד להגשה. מגישים חם עם זילוף נדיב של רוטב צ'רמולה ושמנת חמוצה - אם רוצים.

5. הכנת רוטב צ'רמולה: במעבד מזון, טוחנים יחד את כל המרכיבים לרוטב אחיד.

מקור