• זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 1 כף פרג
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות שומשום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 בייגל גדול, חצוי לשניים לרוחב
  • 10 גרם חמאה
  • 2 ביצים גדולות

אופן הכנת ביצת עין אפויה בתוך בייגל:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומערבבים את התבלינים יחד בכלי.

2. בעזרת קערה קטנה, קורצים החוצה ומגדילים את החור במרכז שני חצאי הבייגל.

3. במחבת קטנה שניתן להשתמש בה גם לאפייה בתנור, ממיסים 5 גרם חמאה ומוסיפים חצי בייגל אחד כשהצד החתוך כלפי מטה. שוברים את הביצה לתוך החור ומפזרים מעל כפית מתערובת התבלינים.

4. מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 3-5 דקות.

5. חוזרים על סעיפים 3 ו-4 עם חצי הבייגל הנותר ומגישים מיד, חם.

מקור