פילה סלמון אפוי בעשבי תיבול עם דבש, שום ולימון
פילה סלמון אפוי בעשבי תיבול עם דבש, שום ולימון (צילום: shutterstock, www.lecremedelacrumb.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 1 פילה סלמון גדול
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 לימון, פרוס דק
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 113 גרם מרגרינה בטעם חמאה, מומסת
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי (או תערובת ביתית של רוזמרין, תימין ואורגנו מיובשים)
  • לקישוט: עשבי תיבול טריים (לא חובה)

אופן הכנת פילה סלמון אפוי בנייר כסף:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מתבלים את הסלמון במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר כסף עם שוליים גדולים מהתבנית שיספיקו לכיסוי הדג.

2. מסדרים את פרוסות הלימון סביב פילה הסלמון ודוחפים אותן מעט מתחת לדג. 

3. בכלי קטן, מערבבים את המרגרינה המומסת, מיץ הלימון, הדבש, השום ועשבי התיבול המיובשים ומברישים את הרוטב על הסלמון. 

4. מכסים את הסלמון בנייר הכסף ואופים במשך 15 דקות. 

5. חושפים את החלק העליון של הסלמון, מגדירים את התנור למצב גריל ואופים במשך 5-7 דקות נוספות להשחמה יפה.

מקור