שבת עם מאוחדת

מתכון לחלה עם פירות יבשים ואגוזים

נכון, ט"ו בשבט חלף ועבר לו, אבל הפירות היבשים עדיין כאן ואנחנו עומדים לנצל אותם כראוי: מתכון לחלה עם פירות יבשים ואגוזים - תוספות קראנצ'יות מתוקות וריח חלות שעוטף את הבית. מי צריך יותר מזה? (מתכונים לשבת, שיווקי)

חלת פירות יבשים ואגוזים (צילום: www.weekendbakery.com)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 600 גרם קמח, מנופה + 1 כוס קמח לקימוח
  • 50 גרם "שמרית"
  • 3/4 כוס בירה לבנה
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות סילאן / דבש
  • 6 כפות שמן שומשום / שמן אגוזים / שמן זית
  • 6 משמשים מיובשים, קצוצים
  • 4 תמרים מיובשים, קצוצים
  • חופן צימוקים
  • 1/4 כוס תערובת אגוזים מכל סוג, קצוצים גס

אופן הכנת חלת פירות יבשים ואגוזים:

1. במיקסר עם וו לישה או ידנית, לשים יחד את כל המרכיבים, תוך הוספת הקמח בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד, רך ושאינו דביק יותר מדי.

2. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומניחים להתפחה למשך שעה.

3. לשים כמה דקות את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים.

4. מסדרים כל חלק בצק בתבנית אינגליש קייק ארוכה וצרה, משומנת ומקומחת קלות. מתפיחים שוב במשך 30 דקות.

5. מזלפים על הבצק את שמן השומשום / האגוזים / הזית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות, עד שהחלות משחימות. לאחר ההוצאה מהתנור, מכסים את החלות במגבת לחה שלא יתייבשו ויתקשו ולאחר שהן מצטננות, סוגרים אותן בשקית ניילון אטומה היטב ומחממים על הפלטה במשך 15 דקות לפני ההגשה.

הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה על פי ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר