שבת עם השפית

מתכון לעוף אפוי ברוטב עשבי תיבול מעודן

מורן פינטו עם מנה שמשלבת עשבי תיבול, דבש מתקתק וצ'ילי חריף באיזון מדויק שיוצר רוטב מעודן. הרוטב עוטף את שוקי העוף ונשלח לאפייה של שעה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף אפוי ברוטב עשבי תיבול מעודן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 שוקי עוף
  • 10 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 3 כפות דבש
  • 6 כפות שמן זית
  • צרור כוסברה, קצוצה דק דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת עוף אפוי ברוטב עשבי תיבול מעודן:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים - כולל שוקי העוף, ומצפים אותם היטב ברוטב.

2. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

3. מסדרים יפה את שוקי העוף בתבנית פיירקס חסינת אש, ויוצקים מעל את הרוטב.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות, ושומרים על הפלטה עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר