שבת עם השפית

מתכון לאפונה טריה מוקפצת עם עגבניות שרי

עכשיו העונה לאפונה טריה בטעם מתוק עדין שלא דומה בכלל לזו הקפואה. אז רוצו לשוק, תמלאו שקים ותכינו את המתכון הנהדר הזה כבר לשבת הקרובה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
רוצו לשוק: עכשיו העונה לאפונה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות כדורי אפונה טריה
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • 10 שיני שום, פרוסות
  • 4-5 כפות שמן זית
  • מלח גס

אופן הכנת אפונה טריה מוקפצת עם עגבניות שרי:

1. בווק על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האפונה, חצאי עגבניות השרי והשום, ומתבלים במלח גס לפי הטעם.

2. מקפיצים הכל יחד במשך 7 דקות ומסירים מהאש.

ניתן להגיש חם לצד עוף בתנור - ולשמור על הפלטה (לא ישירות, אלא על גבי סיר) או להגיש קר כסלט במנה ראשונה ולשמור בכלי אטום במקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר