מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה נאן בתוספת ביצת עין ורוטב יוגורט מתובל

מה קורה כשלוקחים פיתה הודית ושמים עליה תוספות טורקיות? פיצה מדליקה שהיא ארוחה שלמה. מתכון לביצים טורקיות על נאן - פיתה הודית - ורוטב יוגורט ועשבי תיבול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס יוגורט יווני
  • 1 כף שמיר טרי קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 ביצים
  • 4 <a href="http://www.kikar.co.il/220777.html">פיתות נאן מוכנות בבית</a> או קנויות
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 1/4 כוס <a href="http://www.kikar.co.il/179923.html">ממרח עגבניות מיובשות ביתי</a> או קנוי
  • 1-2 כוסות עלי בייבי תרד טריים
  • 113 גרם גבינת עיזים, מפוררת
  • רוטב חמאה פיקנטי:
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן קוקוס / שמן זית
  • 1-2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • להגשה: שומשום קלוי, שמיר ונענע טריים ומלח

אופן הכנת פיצה נאן עם ביצים טורקיות:

1. הכנת רוטב היוגורט המתובל: בקערה, מערבבים את היוגורט היווני, השמיר, הפטרוזיליה, השום וקורט מלח ופלפל שחור. מעבירים למקרר וממשיכים בהכנת ה"פיצה".

2. מחממים במחבת על אש בינונית-גבוהה שמן זית, ומטגנים את הביצים לביצי עין.

3. קולים או מחממים קלות את 4 פיתות הנאן, ומורחים על כל אחת מרוטב היוגורט בנדיבות. מעליו, מורחים ממרח העגבניות המיובשות ומערבלים את שני הרטבים יחד.

4. מניחים 1-2 ביצים על כל פיתה, ומפזרים מעל גרידת לימון ועלי תרד.

5. הכנת רוטב החמאה הפיקנטי: בסיר קטן ממיסים יחד את החמאה, שמן הקוקוס / הזית, שבבי הצ'ילי והפפריקה, ויוצקים את הרוטב החם על ביצי העין.

6. מקשטים בנענע ושמיר, שומשום קלוי וגבינת עזים מפוררת ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר