קוביות חזה עוף ברוטב פסטו עם ירקות
קוביות חזה עוף ברוטב פסטו עם ירקות (צילום: damndelicious.net)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 450 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1/4 כוס רוטב פסטו
  • 1 כוס אורז חום
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 450 גרם שעועית ירוקה, הקצוות חתוכים

אופן הכנת חזה עוף ברוטב פסטו עם ירקות:

אאא

1. מבשלים את האורז החום לפי הוראות היצרן שעל האריזה ומניחים בצד.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים קלות תבנית אפייה. מסדרים את העגבניות בשכבה אחת על התבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים קלות. צולים במשך 15-16 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד.

3. בסיר גדול מלא במים במים רותחים מומלחים בנדיבות, חולטים את השעועית במשך כ-2 דקות, עד שצבעה מתבהר קלות. מסננים ומעבירים מיד לקערת מי קרח - להפסקת הבישול. מניחים בצד.

4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן זית, מתבלים את קוביות העוף במלח ופלפל שחור, מוסיפים למחבת ומטגנים במשך 3-4 דקות, עד להזהבה יפה. מוסיפים את הפסטו, מערבבים ומסירים מהאש.

מחלקים את האורז, העגבניות, השעועית והעוף בין 4 קערות אישיות ומגישים מיד.

מקור