מתכון לקיש במילוי עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים

צליית עגבניות מוציאה מהן את המיטב ומצילה כאלה שאיכותן בינונית, בטח כשמדובר בעגבניות שרי. חיברנו אותן לגבינת עזים על קראסט פריך - והתוצאה? קיש עשיר ומרשים שממש לא מסובך להכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוסות (140 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 62.5 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/6 כוס מים קרים מאוד
  • לעגבניות:
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • למלית:
  • 5 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס "חצי חצי": 1/8 כוס שמנת מתוקה + 1/8 כוס חלב מעורבבים יחד היטב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי אדום גרוס
  • 1 צרור בצל ירוק, פרוס דק
  • 60 גרם גבינת עזים, מפוררת
  • לקישוט: בזיליקום טרי קצוץ

אופן הכנת קיש במילוי עגבניות שרי צלויות וגבינת עזים:

מתכון לקיש בקוטר 23 ס"מ

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומפזרים את העגבניות בשכבה אחידה בתבנית פיירקס גדולה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ואופים במשך 50-60 דקות, באמצע האפייה מערבבים, עד שהעגבניות מצטמקות וחרוכות מעט. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.

2. מנפים את הקמח לקערה, מערבבים עם המלח, מוסיפים את המרגרינה ולשים אותה בקצות האצבעות עם הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים הקרים, ומעבדים ידנית רק עד שמתגבש בצק - לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק.

3. מרדדים את הבצק לעלה דק, ומהדקים לתחתית ולדפנות תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה.

4. מגביהים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.

5. בקערה בינונית, טורפים יחד את הביצים, החלב, תערובת ה"חצי חצי", המלח ושבבי הצ'ילי.

6. מפזרים את הבצל הירוק וגבינת העזים באופן שווה על פני החלק התחתון של קראסט הקיש ויוצקים מעל את תערובת הביצים.

7. אופים במשך 45-50 דקות, עד שהמלית במרכז יציבה. נותנים לקיש "לעמוד 15-20 דקות להתגבשות מלאה, ומפזרים מעל את העגבניות הצלויות והבזיליקום הטרי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר