מה אוכלים היום?

מתכון לריזוטו עם אפונה ואספרגוס קריספי

מרקם קרמי מפנק שירגיש לכם כאילו אתם אוכלים---אביב! אין לכם עצבים לערבב את הריזוטו? תחשבו על זה כתחליף לאימון-זרוע שאתם אף פעם לא מגיעים אליו. מדריך וידאו פשוט וקל שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות <a href="http://www.kikar.co.il/162394.html">ציר מרק ירקות</a> או מים + אבקת מרק
  • 6 גבעולי אספרגוס, קצוצים
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 1 כוס אורז ריזוטו ארבוריו
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס אפונה טרייה / קפואה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת ריזוטו עם אפונה ואספרגוס:

1. בסיר עמוק על אש בינונית, מחממים את ציר המרק עד לרתיחה. מוסיפים את האספרגוס ומבשלים עד לריכוך. לאחר מכן, מסירים מיד את האספרגוס מהסיר ושוטפים תחת מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. מניחים בצד ומכבים את האש.

2. בסיר נפרד, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך 40 שניות ומוסיפים את האורז. מבשלים עד שהאורז שקוף ומערבבים לעתים קרובות (בהכנת ריזוטו, "ערבוב מתמיד" זה הקונספט הכולל של הכנת המנה).

3. יוצקים על האורז כוס אחת של ציר המרק ומערבבים ברציפות עד לקבלת מרקם סמיך אך עדיין נוזלי. מוסיפים עוד מצקת של ציר מרק וממשיכים לערבב. חוזרים על התהליך עד שכל ציר המרק משולב בריזוטו והמרקם סמיך.

4. מוסיפים לאורז את האפונה, האספרגוס וגבינת הפרמזן, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים. מגישים במנות קטנות כדי שהריזוטו לא יתקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר