מה מורחים על הלחם? שאלה טובה
מה מורחים על הלחם? שאלה טובה (צילום: שאטרסטוק)
אאא

אם זה עבור הילדים לבית ספר, או אפילו בארוחת ערב משפחתית - הלחם מהווה תפקיד חשוב בתזונת עם ישראל. השאלה שבאה אלינו כל יום חדשות לבקרים היא: מה למרוח עליו?

אז איך מביאים תזונה בריאה ומאוזנת עבור הילדים? קבלו שני מתכונים לממרחים מעניינים, מזינים ומלאי טוב.

ממרח גבינה וזיתים שחורים

קלוריות: 384 לכל המתכון

מתאים למריחה בכריך לבית הספר ולמריחה על לחם בכל ארוחה חלבית.

מרכיבים:
250 גרם גבינה לבנה 5%
20 זיתים שחורים, קצוצים
מלח לפי הטעם
1-2 כפיות פפריקה
בצל קטן, קצוץ דק

אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את הגבינה והזיתים. מוסיפים את הבצל והפפריקה ומערבבים לממרח אחיד.

2. מורחים בין שתי פרוסות לחם ומוסיפים ירקות טריים.

ממרח גבינה, סרדינים ופלפל אדום (לנוהגים בהיתר)

קלוריות: 560 לכל המתכון

מצוין למריחה בכריך לבית ספר או לארוחת ערב ישראלית. בסרדינים תכולת הסידן גבוהה.

מרכיבים:
2 קופסאות שימורי סרדינים
4 כפות גבינה לבנה 5%
2 כפות שמנת 9%
מעט מלח ופפריקה אדומה לא חריפה
1 מלפפון חמוץ, קצוץ
1/2 פלפל אדום, קצוץ דק

אופן ההכנה:
1. מעבירים את הסרדינים לקערה ומועכים היטב במזלג.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים, טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח.

3. מורחים בנדיבות בין שתי פרוסות לחם ומוסיפים ירקות טריים.

 הכתבה נערכה בשיתוף מערך התזונה והדיאטה, מאוחדת. המתכונים בכתבה נלקחו מהספר "תזונה מהנה - מתכוני בריאות לילדים", מאת ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית במאוחדת, וחנה שאולוב, מחברת ספרי בישול ואפייה.