• זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם פילה נסיכת הנילוס ללא שומן
  • 2 עגבניות בשלות, פרוסות
  • 15 עגבניות שרי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • שמן זית
  • חופן נדיב של עלי כוסברה
  • 1 כפית שטוחה כמון (לא חובה)

אופן הכנת פילה נסיכת הנילוס אפוי ברוטב אדום:

אאא

1. בסיר רחב, מחממים שמן זית. כשהשמן חם, מניחים עליו את פרוסות העגבניות, ומפזרים סביב את עגבניות השרי בשלמותן. נותנים לעגבניות להוציא מעט את המיצים, ומדי פעם מנערים את הסיר.

3. מניחים את הדג בשלמותו על העגבניות, מורחים על חלקו העליון את רסק העגבניות, מזלפים שמן זית, מפזרים את עלי הכוסברה ומתבלים במלח.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.

>> מתכון לגלילות דג סול במילוי ירקות אפויים ברוטב לימון

>> למגוון מתכונים נוספים כשרים לפסח