• זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 8 דגי סול
  • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים למקלות
  • 2 גמבות, פרוסות למקלות (ניתן לגוון ולהשתמש בפלפל אדום ופלפל צהוב)
  • 2 לימונים, סחוטים היטב
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת גלילות דג סול במילוי ירקות אפויים ברוטב לימון:

אאא

1. בקצה כל דג, מניחים מקבץ צבעוני מהירקות, ומתבלים במלח ופלפל שחור. 

2. מגלגלים כל דג לרול, ומסדרים צמוד בתבנית פיירקס כשה"תפר" כלפי מטה.

3. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ויוצקים מעל את מיץ הלימון. 

4. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 5-10 דקות נוספות להזהבה של הדגים.

>> מתכון לפילה נסיכת הנילוס ברוטב אדום של מורן פינטו

>> למגוון מתכונים נוספים כשרים לפסח