משדרגים את הפסח

מתכון לקראמבל תפוחים ומטבל חזרת לבנה של השף שמיל הולנד

קינוח מתוק ותוספת מאתגרת לשולחן ארוחת הבוקר: מתכון לקראמבל תפוחים ומטבל חזרת לבנה של השף שמיל הולנד ממסעדת "בן עמי המושבה" הכשרה גם לפסח למהדרין (מתכונים לפסח, שיווקי)

קראמבל תפוחים כשר לפסח (צילום: בן עמי המושבה)

קראמבל תפוחים בן עמי

6 מנות

למלית:
6-5 תפוחים ירוקים מזן גראני סמית
3 כפות סוכר חום
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
מעט קינמון
חופן נדיב של פירות יער קפואים או ריבת פטל / תות איכותית

לבצק הפירורים (קראמבל):
43 כוס תערובת קמח מצה / קמח תפוחי אדמה + שקדים טחונים דק
21 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
1. לׁשים את מרכיבי הבצק להיווצרות בצק פירורי.

2. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית, מלבד הפירות / הריבה, ובידיים לׁשים את התפוחים שיספגו בחמאה.

3. מוסיפים לקערה את פירות היער / הריבה ומערבבים שוב.

4. יוצקים את מלית התפוחים לתבניות אישיות או לספלים קטנים, דוחסים ומצפים מעל בפירורי בצק הקראמבל.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מדי פעם מציצים ובודקים אם פירורי הבצק כבר קיבלו גוון זהוב-שחום יפה.

חזרת לבנה

מרכיבים:
200 גרם שורש חזרת קלוף ומגורר דק
1 תפוח גראני סמית קלוף, ומגורר דק
6 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
מעט שמנת חמוצה של פעם

אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

מסעדת "בן עמי - המושבה" בעמק רפאים, ירושלים, פתוחה גם במהלך חול המועד בכשרות מהדרין רבנות ירושלים עם תפריט מיוחד לפסח ללא חשש קטניות, ללא שרויה וללא גלוטן.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר