מה אוכלים היום?

מתכון לפילה סלמון אפוי בג'ינג'ר ושומשום (סלמון א פפיוט)

השם המקורי של המנה הזו מתוק במיוחד: "סלמון א פפיוט", כלומר פילה בשרני עם קישואים, ג'ינג'ר ושומשום, עטוף בנייר אפייה שמכינים תוך 10 דקות והארוחה מוכנה תוך חצי שעה על שולחנכם. תיהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפות דבש
  • קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
  • 2 קישואים גדולים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים
  • 1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
  • 1 ליים / לימון קטן, חתוך לרבעים
  • 4 פילטים סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
  • 4 כפיות זרעי שומשום

אופן הכנת סלמון אפוי עם ירקות:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומכינים 4 ניירות אפייה בגודל 35X45 ס"מ. מקפלים לחצי כל נייר, כך שמקום הקיפול יהיה ברור, ופותחים בחזרה.

2. בקערה קטנה, מערבבים יחד לרוטב אחיד את שמן השומשום, רוטב הסויה, הג'ינג'ר, אבקת השום, הדבש והצ'ילי הגרוס.

בכל פעם מרכיבים מנה אחת:
3. על צד אחד של נייר האפייה ממקמים רבע מכמות הקישואים בשכבה אחת, ועליה מניחים שכבה נוספת של רבע מכמות הבצל הסגול. סוחטים בנדיבות מעל הירקות רבע ליים או לימון.

4. מניחים פילה סלמון על הירקות, מברישים אותו בנדיבות בתערובת רוטב הסויה והג'ינג'ר, ומפזרים מעל 1 כפית שומשום.

5. מקפלים את הצד הריק של נייר האפייה על הסלמון והירקות, ואז מקפלים את הקצוות פנימה לעבר הסלמון, ומהדקים היטב עד לקבלת מעין "חבילה אטומה".

6. חוזרים על סעיפים 3-5 עם שאר המרכיבים, ומסדרים את "החבילות" בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש במשך 18-16 דקות, עד שהסלמון מבושל היטב.

להגשה, ניתן להעביר את הדגים והירקות לצלחות אישיות או לבחור בסגנון הגשה כפרי ומדליק ופשוט להגיש אותם ככה, עם הנייר. הנאה מובטחת - כך או כך. מגישים מיד חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר