סגולה גדולה לפרנסה

מתכון לחלה במילוי חלווה מתקתק ועשיר

בשבת שאחרי חג הפסח, נהוג להכין חלה בצורת מפתח כסגולה גדולה לפרנסה טובה. תוכלו להסתפק באפיית חלות רגילות, או ללכת על המתכון המעולה הבא: חלה במילוי חלווה מתקתקה (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לבצק:

  • 1/2 1 כוסות מים חמים
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים פעילים
  • 1/2 כוס + 1 כפית סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/4 8 כוסות קמח, מנופה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/8 כפית הל טחון

למילוי:

  • 1 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 1/3 כוס + 1 כף דבש
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קמצוץ מלח גס

לציפוי:

  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 1 כוסות (180 גרם) חלווה קצוצה דק
  • שומשום
  • סוכר חום

אופן הכנת חלה במילוי חלווה:

מתכון ל-2 חלות

הכנת הבצק:
1. בקערה קטנה, מערבבים את המים עם השמרים ו-1 כפית סוכר. מניחים להם לעמוד יחד במשך 10 דקות, עד שעולה קצף.

2. בקערה בינונית, טורפים את הביצים עם השמן ותמצית הווניל.

3. בקערת מיקסר עומד מצויד בוו לישה או ידנית, מערבבים יחד את הקמח, המלח, הקינמון ההל ו-1/2 כוס הסוכר. מוסיפים את תערובת הביצים והשמרים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק. לשים עוד 3 דקות נוספות, תוך גירוד דפנות ותחתית הקערה מפיסות הבצק ואיחודן.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, וממשיכים ללוש במשך 8-10 דקות נוספות, עד שהבצק הופך לחלקלק ומעט דביק.

5. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת היטב ומכסים. מניחים במקום חמים להתפחה.

הכנת המילוי והציפוי:
6. בקערה בינונית, מערבבים את הטחינה עם 1/3 כוס דבש, וניל, קינמון, מלח ו-2 כפות מים עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם כף הדבש ו-1 כף מים.

הרכבת החלות - עובדים בנפרד על כל חלה:
7. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

8. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעבירים חלק אחד למשטח עבודה מקומח קלות ואת השני משאירים מכוסה במגבת מטבח לחה.

9. את הבצק שעל משטח העבודה מחלקים ל-3, ובעזרת מערוך, מרדדים את אחד החלקים למלבן בגודל 15X35 ס"מ.

10. על מלבן הבצק, מורחים 1/4 כוס מתערובת הטחינה והדבש, ומשאירים שוליים של 1 ס"מ בצק. מפזרים מעל 1/4 כוס חלווה קצוצה.

11. כשהצד הארוך של המלבן פונה אליכם, מגלגלים אותו לרולדה מהודקת וארוכה.

12. מרדדים למלבנים את שני חלקי הבצק הנותרים, וחוזרים איתם על סעיפים 10 ו-11, כך שיתקבלו 3 רולדות בצק ארוכות ממולאות.

13. מעבירים את 3 הרולדות לתבנית מוכנה, קולעים מהן צמה, ומעגלים פנימה 1/3 מהצמה ליצירת "מפתח". מברישים בביצה הטרופה עם הדבש והמים, ומפזרים מעל שומשום וסוכר חום. חוזרים על סעיפים 9-13 עם חלק הבצק שנותר בקערה.

14. ממקמים את 2 התבניות במדף האמצעי והמדף התחתון של התנור, ואופים במשך 30 דקות - באמצע האפייה, מחליפים את מיקום התבניות ומסובבים אותן. כשהחלות זהובות ויפות, מוציאים מהתנור ומעבירים בזהירות לרשת עד לצינון מלא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר