לכבוד שבת

מתכון לעוף בהמון שיני שום ותימין - תבשיל עממי ששודרג

כשתבשיל צרפתי כפרי משתדרג למנה עיקרית בשולחן השבת, רק טוב יוצא מזה. השף אלטון בראון עם מתכון לעוף בהמון שיני שום ותימין. 40 ליתר דיוק - והתוצאה אדירה. תכינו את החלה, יש מלא רוטב משובח לנגב (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
  • 5 גבעולי תימין טריים
  • 40 שיני שום, קלופות ושלמות (ניתן להפחית ל-30)

אופן הכנת תבשיל עוף בשיני שום ותימין:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור, ומצפים אותם ב-2 כפות שמן זית מכל הצדדים.

3. מחממים מחבת שמתאימה גם לאפייה בתנור על אש גבוהה, ומבשלים את העופות במשך 5-7 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.

4. מסירים מהאש, ומוסיפים למחבת את 1/2 כוס שמן הזית, התימין וכל שיני השום. מכסים את המחבת ואופים בתנור במשך שעה וחצי.

5. מוציאים את המחבת מהתנור, ומניחים בצד למשך 15 דקות - לא מסירים את המכסה. שומרים על הפלטה, מעל סיר נוסף - אתם לא רוצים שהשום יישרף חלילה, ומגישים עם המון חלה - יש המון רוטב לנגב איתה ושום רך וריחני למרוח עליה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר