קבלי את המתכון המנצח בשבילך. קוביות בטטה ותפו"א מטוגנים, על חגיגה של חסה וירקות טריים, ברוטב טריאקי מתקתק.
כמות: 5 סועדים, זמן הכנה כולל: 20 דק'
המצרכים:
להכנה לפני השבת:
תפוח אדמה גדול
בטטה בינונית
נתח בינוני של דג סלמון
פירורי לחם איכותיים
ביצה, שמן.
לסלט- הכנה לפני הסעודה
חסה
מלפפון
20 עגבניות שרי
חצי כוס רוטב טריאקי
מלח, לימון.
סלט בטטה בטריאקי. אופן ההכנה:
קלפי את הבטטה ואת תפו"א, וחתכי אותם לקוביות קטנות בגודל של 2-3 ס"מ. טגני אותם בשמן עמוק עד לריכוך- אין צורך לחכות שיהיו קראנצ'יים. הניחי על נייר סופג, לייבוש.
הכיני קרוטונים של דג סלמון:
חתכי את דג הסלמון לקוביות בגודל אחיד לתפו"א, צפי אותו בביצה מתובלת ובפירורי הלחם וטגני בשמן עמוק כדקה עד שהדג מטגן בעדינות.
שמרי את תפו"א והבטטה בקופסה אטומה ובנפרד מהם את קוביות הדגים שטיגנת.
זה מה שצריך להיות מוכן לפני שבת.
לקראת הסעודה הוציאי את הבטטות, תפו"א והדג מהמקרר וחממי אותם על הפלטה,
בינתיים קרעי את החסה לפיסות נוחות לאכילה ואסטטיות למראה, חתכי את עגבניות השרי לחצאים ואת המלפפון לחצי לאורך ולטבעות אלכסוניות.
כעת מה שנשאר לנו הוא להרכיב את הסלט.
הניחי את החסה בתחתית הקערה, מעליה את המלפפונים ואת העגבניות.
הערי על תפו"א והבטטות חצי כוס רוטב טריאקי והקפיצי עד שיהיו רטובים מכל צדיהם, שפכי אותם על הסלט, תבלי במלח (בזהירות, לטריאקי טעם עז בפני עצמו) ולימון.
שנייה לפני ההגשה לשולחן – הוסיפי את קוביות הדג מעל לסלט, ויש לך מנה טעימה, קלה ובעיקר מרשימה.
לבריאות ובתיאבון!