נסו את זה בבית: אורז צבעוני מתובל, מקושט בירקות ובקר מעושן. זה מצויין כמנה קלילה בפני עצמה, או כתוספת למנה בשרית.

מתכון לאורז ובקר מעושן

כמות: 4 סועדים, זמן הכנה: 8 דק', זמן בישול כולל: 30 דק' מצרכים:

כוס אורז בסמטי

בצל בינוני - פרוס לחצאי טבעות

שלוש שיני שום - קצוצות דק

סלסילת פטריות טריות - פרוסות

גבעול סלרי - חתוך לפי החשק

גזר - מגורד למקלות דקיקים

3 פרוסות בקר מעושן - חתוך לרצועות דקות

2 כפות שמן זית

2 כוסות מים רותחים

מלח

פלפל שחור גרוס

לבחירה: קורט כורכום

פורסים/קוצצים את כל הירקות, כל אחד לפי תפקידו. אם יש לכן דרך לגרד את הגזר בדרך כזו - בסגנון סיני, עדיף! קיצוץ למקלות במעבד מזון - אפשרות שניה. גזר מגורד בפומפייה הוא בעדיפות אחרונה.

הניחו את הבצל בתחתית סיר מחומם על אש בינונית, שיוציא את הארומה שלו. רק אחרי שהיא מתפשטת - הוסיפו שמן זית ואת השום. כששני אלו מתאקלמים בשמן, הכניסו את הסלרי, אחריו את הפטריות, הבקר המעושן (הוא לא חובה. הוא טוויסט מעניין בטעם) ולבסוף את הגזר. להמליח בזהירות. הבקר המעושן מלוח ומוציא טעמים משל עצמו. השקיעו בערבוב, שכולם יהיו חברים עם כולם.

הכניסו את האורז לטיגון של שתי דקות. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים. שוב מלח, הפעם למים.

בשניה שהמים מבעבעים - הנמיכו את האש, וכבו אותה אחרי 18 דקות בדיוק.

טיפ לאורז "אחד אחד": במהלך הבישול, עטפו את מכסה הסיר במגבת. זהירות על הקצוות שלא ייפלו וייכנסו לאש. לאחר תום 18 הדק' של הבישול, הניחו את הסיר מבלי לפתוח! לעוד 15 דקות לפחות. זה סופח את אחרוני הנוזלים המיותרים. מגישים בכלי נחמד.

אני הבאתי את ארוחת הערב. עכשיו אתם תביאו את המועדון. מערכת התגובות פתוחה. ושיהיה לבריאות!