ברוקולי פריכים ומעולים
ברוקולי פריכים ומעולים (צילום: food52.com)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 400 גרם ברוקולי קפוא, מופשר ומחולק לפרחים
  • 1 כוס חמוציות
  • 3 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כפות מיונז
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס פירורי לחם

אופן הכנת ברוקולי אפויים בציפוי פריך:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. חותכים את פרחי הברוקולי לחצאים ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

4. מעבירים את הברוקולי והרוטב לתבנית פיירקס שמתאימה גם להגשה - כדי שלא תצטרכו להעביר את הברוקולי לכלי נוסף ותיאלצו לשטוף כלים מיותרים.

5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35 דקות ומגישים מיד, חם ליד צלי בקר או כל מנת בשר אהובה אחרת. זו אינה פשטידה, יש לגרוף את הברוקולי מהתבנית עם כף.

בשבת, פשוט שומרים על חום המנה באמצעות מיקומה מעל סיר אחר על הפלטה.