מתוך 60 אלף

רק שישה הצליחו לפתור את חידת השב"כ

השב"כ פרסם באתר החדש שלו חידת סייבר מאתגרת אותה ניסו לפתור 60 אלף ישראלים, רק 6 מתוכם הצליחו לפתור אותה בשלמותה. הפותרים מועמדים להצטרף לארגון (דיגיטל)

בני סולומון | כיכר השבת |
(צילום מסך אתר השב"כ)

אולי זה האתגר ואולי זה הרצון להיות חלק מהארגון היוקרתי, אבל לא פחות מ-60 אלף ישראלים ניסו את מזלם בפתרון החידה שפרסם שב"כ ביום חמישי האחרון במסגרת קמפיין לגיוס כוח אדם טכנולוגי באתר החדש של השב"כ.

למרות הכמות הגדולה של המנסים רק 20 מתוכם הצליחו לפתור את מסלול הפיתוח. במסלול המחקר הגיעו רק שישה לפתרון כל החידה על שלושת שלביה.

מדובר בחלק מקמפיין גיוס לאיתור מוחות מבריקים תחת הכותרת: "מסכלים את האיום הבא. מגינים על ישראל". במסגרת זו, עלה לאוויר אתר אינטרנט חדש של השב"כ בממשק מתקדם הכולל את מה שניתן לחשוף על הארגון כולל פרטי המשרות והמשמעות שלהן.

בשב"כ מרוצים מאד מכך שתוך 20 שעות מעליית האתר הגישו 480 מועמדים קורות חיים למגוון המשרות המוצעות באתר. בשב"כ יצרו באחרונה מסלולים מפתים עם מענקים, שכר גבוה והטבות נוספות כדי לגייס ולשמר כוחות מובחרים.

זו לא הפעם הראשונה ששירותי המודיעין של ישראל מפרסמים חידות. חידת שב"כ מגיעה שנה אחרי חידה דומה ומסתורית שפרסם 'המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים' ערב יום העצמאות אשתקד. חידת המוסד פורסמה כמודעת דרושים. יותר מ-25 אלף כניסות נרשמו בשעתו לאתר המוסד בניסיון לפצח את החידה. רובם נכשלו ולא הצליחו להתקדם. כמה מאות בני אדם שלחו למוסד קורות חיים ומתוכם כבר אותרו כמה עשרות "כוכבים" בתחומם שהצליחו להתמודד עם האתגר בהצטיינות יתרה וחלקם גויסו לשירות.

במקרה של שב"כ הייתה היענות גדולה יותר אך כאמור רק מעטים הצליחו כאמור לפצח אותה. הסיבה, לדברי אנשי השב"כ, צוות של חמישה גאוני סייבר יישמו את לקחי המוסד ופיתחו חידה הרבה יותר מסובכת. הם בנו את החידה באופן מדורג כך שאת השלבים הראשונים קל לעבור, אך את השלב האחרון קשה מאוד לסיים. החידה של השב"כ יצרה עניין רב בהרבה פורומים של מתמטיקאים בעולם שניסו לפצח אותה.

גאוני הסייבר שיצליחו לפתור את החידה הסבוכה, יוזמנו להגיש מועמדות לאחת מהמשרות הטכנולוגיות הייחודיות בחזית הטכנולוגיה ולהשתלב במסלולי הפיתוח והקריירה הייחודיים והחדשים שמציע שב"כ למועמדים אלו. במסגרת שינויים שעובר הארגון הגיע בשנה האחרונה מספרם של עובדי הטכנולוגיה, סייבר ו-IT לכ-25% מעובדי הארגון. מסלולי הפיתוח, ההכשרה והקריירה שודרגו באופן משמעותי כחלק מהשינויים וההתאמות שמבצע הארגון בכלל מערכיו - המודיעיניים והמבצעיים, לצורך התמודדות אל מול האתגרים בזירות השונות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר