שיפודים ליד השיפודים. ירקות "על האש"
שיפודים ליד השיפודים. ירקות "על האש" (צילום: damndelicious.net)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 כוס עגבניות שרי
  • 1 פלפל אדום, חתוך לריבועים
  • 1 פלפל כתום, חתוך לריבועים
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לריבועים
  • 1 בצל סגול, חתוך לריבועים
  • 2 זוקיני, פרוסים לעיגולים עבים
  • 2 קישואים צהובים, פרוסים לעיגולים עבים
  • 1 חציל צר וארוך, פרוס לעיגולים עבים
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף תערובת תיבול איטלקי (או תערובת של אורגנו + בזיליקום + פטרוזיליה מיובשים)
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת שיפודי ירקות במרינדה:

אאא

1. מחממים גריל או פלנצ'ה לחום בינוני גבוה.

2. בקערה קטנה, מערבבים יחד את מרכיבי המרינדה, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

3. משפדים את הירקות על שיפודים, ומברישים בנדיבות במרינדה. מניחים על מגש בצד במשך 10-15 דקות.

4. מעבירים את השיפודים לגריל, מדי פעם הופכים, עד הירקות חרוכים קלות, במשך 10-12 דקות. יוצקים מעל עוד מהמרינדה, אם צריך. מגישים מיד.

מקור