צ'יפס בטטות אפוי בתיבול פיקנטי ופרמזן
צ'יפס בטטות אפוי בתיבול פיקנטי ופרמזן (צילום: www.gimmesomeoven.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 900 גרם בטטות, מקולפות
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 2 כפיות מלח ים
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק (אופציונלי)

אופן הכנת צ'יפס בטטות אפוי בתיבול פיקנטי ופרמזן:

אאא

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.

2. חותכים את הבטטות לגפרורים ארוכים בעובי 0.5 ס"מ (או לעובי רצוי אחר), מעבירים לקערה גדולה ומערבבים יחד עם השמן, המלח, אבקת השום והפפריקה, עד לציפוי מלא.

3. מפזרים את הבטטות בשכבה אחת בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה (או שאופים אותן בתבנית בינונית בשתי נגלות).

4. אופים במשך 15-20 דקות, והופכים את הצ'יפס פעם או פעמיים במהלך האפייה, כדי שייאפו באופן שווה (זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לגודל ועובי הצ'יפס). 

5. עם הוצאת הצ'יפס מהתנור, מפזרים מעל פרמזן ופטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים מיד, חם.

מקור