משדרגים

מתכון לחומוס גזר צלוי - ממרח נפלא ומהיר הכנה

הוא מוסיף טעם מיוחד ומפתיע - גוון מתקתק עם נגיעת עישון, וכן, אוכלים אותו ממש כמו חומוס רגיל; בפיתה, עם צ'יפס, עם רצועות ירקות טריים או בכל דרך אחרת שתבחרו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חומוס גזר צלוי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 200 גרם גזר, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 3 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/8 כפית פפריקה חריפה
  • לקישוט: שמן זית וסומאק

אופן הכנת חומוס גזר צלוי:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות.

2. על תבנית עם שוליים גבוהים, מפזרים את הגזר, שיני השום, 2 כפות שמן זית ו-1/2 כפית מלח. מכסים עם נייר כסף ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהגזר והשום רכים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

3. במעבד מזון, טוחנים את הגזר, השום וגרגרי החומוס לפירורים. מוסיפים את מיץ הלימון, 1/4 כוס שמן הזית, הטחינה, הכמון, הפפריקה ו-1/4 כפית מלח, וממשיכים לטחון למרקם כתום-חיוור חלק.

4. יוצקים לצלחת, מקשטים בשמן זית וסומאק ומגישים עם צ'יפס, עם רצועות ירקות טריים, בפיתה - או בכל דרך אחרת שתבחרו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר