מה אוכלים היום?

מתכון למרק אפונה קליל שתכינו שוב ושוב באביב הזה

מה עושים כשיש פחות מחצי שעה להעמיד ארוחה ראויה? ותרו על פסטה או חלילה על פיצה בהזמנה - ולכו על הדבר הנהדר הבא: מרק אפונה קליל, מזין ומהיר הכנה שיסגור לכם את הפינה ומתאים לכל עונות השנה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק אפונה קליל ומזין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל, קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מרק אפונה:

1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. מסירים מהאש.

3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.

4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה. טעים להגיש לצד לחם קלוי ושמנת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר