שכבות שוקולד קראנצ'יות עם שברי "מיקסים"
שכבות שוקולד קראנצ'יות עם שברי "מיקסים" (צילום: כרמית)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(15 מנות):

  • 100 גרם שוקולד לבן של כרמית, שבור לחתיכות
  • 30 גרם חמאה רכה
  • 1 שקית "מיקסים" שוקולד לבן של כרמית
  • 150 גרם שוקולד מריר של כרמית, שבור לחתיכות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 15 יחידות "מיקסים" שוקולד חלב של כרמית

אופן הכנת שכבות שוקולד קראנצ'יות עם שברי "מיקסים":

אאא

1. ממיסים את השוקולד הלבן ומצננים מעט.

2. במעבד מזון, טוחנים את המיקסים הלבנים לפירורים גסים או שוברים בעזרת פטיש שניצלים.

3. מערבבים את פירורי המיקסים  עם השוקולד המומס והחמאה הרכה לתערובת אחידה.

4. ממלאים שכבה מהתערובת הלבנה בעובי 0.5 ס"מ במנג'טים קטנים או תבנית שקעים קטנים מסיליקון ומקפיאים עד להתייצבות.

5. מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, מוסיפים את שברי השוקולד המריר, ממתינים 2 דקות ומערבבים לקרם חלק.

6. יוצקים מעל הבסיס הלבן שכבת קרם שוקולד בעובי 0.5 ס"מ.

7. נועצים מיקס חלב במרכז כל ממתק ומחזירים להקפאה.

8. לאחר שהקינוחים מתייצבים, אפשר להעביר למקרר עד להגשה. אם משתמשים בתבניות סיליקון יש לחלץ את הממתקים מהתבנית בעודם קפואים, לסדר על צלחת הגשה ורק אז להעביר למקרר.