לכבוד שבת

מתכון לעוף במרינדת הדרים ויין לבן או "פויו פריטו א לה קריוז'ה"

כלומר, מתכון לעוף ובצל במרינדת הדרים ויין לבן בנוסח ספרדי. מנה חגיגית ועשירה בטעמים שמגישים על מצע נדיב במיוחד של אורז - אורח קבוע במטבח הלטיני (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.3 ק"ג עוף מחולק למשולשים ושוקיים
  • 4 שיני שום גדולות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 בצל צהוב גדול, פרוס דק
  • 1/4 עד 1/2 כוס שמן זית (או יותר, אם צריך)
  • 1/2 כוס יין לבן יבש

אופן הכנת עוף במרינדת הדרים:

1. בעלי ומכתש או בעזרת החלק הרחב של הלהב של סכין שף מקצועית, מרסקים את שיני השום. בקערה בינונית, מערבבים אותן היטב עם האורגנו, הכמון, המלח, הפלפל ומיץ התפוזים.

2. מניחים את חלקי העוף ופרוסות הבצל בקערה גדולה ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות עד לילה שלם.

3. מוציאים את חלקי העוף ופרוסות הבצל מהמרינדה, מנערים ומייבשים עד כמה שניתן. שומרים בצד את המרינדה, עוד נצטרך אותה.

4. במחבת ברזל יצוק או סיר רחב עם תחתית כבדה, מחממים את שמן הזית על אש גבוהה. מוסיפים את חלקי העוף בקבוצות, ומטגנים כל אחד במשך 2-3 דקות עד להשחמה. מחדשים את השמן לפי הצורך, ומוציאים את העופות לצלחת.

5. מרוקנים את המחבת / הסיר משאריות השמן - ומשאירים רק כמות של 2 כפות. מטגנים את הבצל במשך 5 דקות, עד שהוא רך ושקוף.

6 יוצקים לסיר את המרינדה והיין הלבן, ומביאים לרתיחה. מחזירים את חלקי העוף לסיר, מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים במשך 25-30 דקות.

עד ההגשה, שומרים את הסיר על הפלטה - אך נזהרים לא למקם אותו במקום עם יותר מדי חום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר