שבת של קיץ

מתכון לסלט טאבולה קיצי ומרענן לשולחן השבת

מתכון למתאבן הכי מפורסם במזרח התיכון: סלט טאבולה מרענן - כמו סלט ירקות ישראלי, רק עם טוויסט. המון פטרוזיליה, בורגול, עגבניות ובצל קצוצים ומתובלים היטב. צפו (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 1/4 כוס בורגול
  • 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
  • 1 מלפפון בינוני, חתוך לקוביות
  • 4-5 ענפי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 לימון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלט טאבולה:

צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:

1. שוטפים את הפטרוזיליה 3 פעמים באמצעות הטבעה בקערת מים קרים - שמוחלפים בכל פעם.

2. מניחים את הפטרוזיליה על מגבת נקייה, מגלגלים אותה בפנים ומעבירים למקרר לייבוש למשך שעה אחת לפחות עד לילה שלם.

3. משרים את הבורגול במים קרים במשך 15-20 דקות. במקביל, מסירים את עלי הפטרוזיליה הבלויים והבעייתיים וקוצצים אותה דק דק - רק את העלים, ללא הגבעולים.

4. מסננים את הבורגול, ומערבבים בקערה יחד עם עלי הפטרוזיליה הקצוצים, העגבניות, המלפפון והבצל הירוק.

5. סוחטים מעל את הלימון, יוצקים את שמן הזית, מערבבים היטב ומעבירים למקרר למשך 2-3 שעות, עד להגשה. סמוך להגשה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר