• זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • לעוף ולמרינדה:
  • 6 פרגיות עוף עם עור ועצמות במשקל כולל של 1 ק"ג
  • גרידת קליפה מ-1-2 לימונים
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 4-5 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • לאורז:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 כוס (כ- 216 גרם) אורז מלא ארוך (ראו הערה)
  • 450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
  • קצת פחות מ-1 כוס מים (222 מ"ל)
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן הכנת עוף ואורז בסיר אחד:

אאא

הערה: ניתן להשתמש גם באורז בסמטי או אורז חום, אך הם עלולים להאריך את זמן הבישול.

1. בשקית זיפלוק מערבבים היטב את כל מרכיבי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות עד לילה שלם.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד. 

4. במחבת עמוקה עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה.

6. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מבשלים עוד 30 שניות, מחזירים את העופות לסחר ומכסים את המחבת במכסה או נייר כסף.

7. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה, אורנו מיובש ופלחי לימון טריים.

מקור