מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף ובטטות אפויים בזיגוג מייפל תוך 30 דקות

ואת כל הטוב הזה מכינים במחבת אחת בלבד שהופכת לכלי ההגשה וחוסכת לכם התעסקות מיותרת עם כלים בכיור. מנה מהירת הכנה שהרוטב המתקתק מתחבר היטב עם המרקם היבש של חזה העוף והרכות של הבטטות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות + 1 שן שום, קצוצה
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס סירופ מייפל

אופן הכנת חזה עוף ובטטות בזיגוג מייפל:

1. בעזרת נייר סופג, מייבשים את חזות העוף ומתבלים במלח ופלפל שחור משני הצדדים.

2. מצפים את חזות העוף בקמח, ובמקביל, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה שמתאימה גם לאפייה בתנור על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העופות ומטגנים במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לצלחת.

3. מוסיפים כף שמן זית לאותה מחבת, ממתינים חצי דקה ומוסיפים את הבטטות, הבצל והשום הכתוש (את שן השום הקצוצה שומרים לזיגוג). מבשלים במשך 5-8 דקות עד שהירקות זהובים ומקורמלים קלות - הבטטות לא צריכות להיות רכות. מתבלים בפפריקה ומלח ופלפל שחור לפי הטעם.

4. מחזירים את חזות העוף למחבת, מסירים מהאש ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהעופות מבושלים היטב והבטטות רכות.

5. במקביל, מכינים את זיגוג המייפל: במחבת קטנה על אש בינונית-גבוהה, מחממים כף שמן זית, מוסיפים את שן השום הקצוצה ומטגנים עד שהשום ריחני. מוסיפים את החומץ והמייפל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

6. מיד כשמוציאים את מחבת העוף והבטטות מהתנור, יוצקים מעל את זיגוג המייפל ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר