עד גיל שנה

המלצה חדשה של האיגוד האמריקני: מיץ פירות לא מומלץ לילדים

האיגוד האמריקני לרפואת ילדים שינה את ההמלצות שלו לגבי מתן מיץ פירות לילדים ועל פי ההמלצות החדשות עד גיל שנה מומלץ להימנע לחלוטין ממתן מיץ פירות לתינוקות (בריאות)

(צילום: שאטרסטוק)

מיץ פרי זה בריא? הנחיות חדשות שיפרסם האיגוד האמריקני לרפואת ילדים, טוענות כי מיצי פירות אינם תורמים לתזונת הילדים וערכיהם התזונתיים נמוכים, וכי עדיף לאכול את הפירות עצמם.

ההמלצות של האיגוד האמריקני עד כה היו שלא להוסיף מיצי פירות לתפריט של תינוקות מתחת לגיל חצי שנה, אך כעת התרחבו ההמלצות והן קובעות, כאמור, כי יש להימנע ממיצים אלה במהלך שנת החיים הראשונה.

"הורים נוטים להתייחס למיץ פירות כאל מוצר בריא, אבל הוא איננו תחליף טוב לפרי טרי", אומר ד"ר מלווין היימן, שעמד בראש הוועדה שקבעה את ההנחיות החדשות. "זה פרי שארוז עם יותר סוכר ויותר קלוריות. כמות קטנה של מיץ פרי לא תזיק לילדים גדולים, אבל מיצי פירות מיותרים לחלוטין עבור תינוקות מתחת לגיל שנה".

ההנחיות החדשות אותן תרגם ד"ר איתי גל ב-ynet, קובעות כי ניתן לתת לילדים שעברו את גיל שנה מיץ 100% פרי, בתנאי שהוא ניתן כחלק מתזונה מאוזנת, אך מומלץ להגביל את כמות המיצים הנצרכת על פי ההנחיות הבאות:

לילדים בגיל שנה עד שלוש שנים: עד 120 מ"ל מיץ פרי ליממה.

לילדים בגיל ארבע עד שש שנים: עד 180 מ"ל מיץ פרי ליממה.

לילדים בגיל שבע עד 18 שנים: עד 2.5 כוסות מיץ פרי ליממה.

בנוסף, לא מומלץ לתת מיץ פירות לפעוטות בבקבוקים או כוסות שמאפשרים שתייה דרך קש ללא הגבלה במהלך היום - החשיפה המוגברת לסוכרים שבמיץ עלולה לגרום לעששת. בנוסף, לא מומלץ לתת לפעוטות לשתות מיץ לפני השינה.

חלב אם או תחליפי חלב מספיקים עבור תינוקות עד גיל חצי שנה והם אינם זקוקים לנוזלים נוספים. מעל גיל זה, ניתן להוסיף מים, אך כאמור, לא מומלץ מיצי פירות.

יש להוסיף לתפריט של הילדים פירות טריים, ולדבר איתם על היתרונות הבריאותיים של הפרי לעומת המיץ, שאין בו סיבים תזונתיים והוא עלול לגרום להשמנת יתר.

ילדים שנוטלים תרופות מסוימות צריכים להימנע ממיץ אשכוליות שהחומציות שלו עלולה לגרום לבעיות.

אין לתת לילד מיץ פירות כטיפול בהתייבשות או שלשולים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר