עוגת גבינה קלאסית אפויה
עוגת גבינה קלאסית אפויה (צילום: אתי נמיר)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 2 כוסות של פירורי עוגיות
  • 50 גרם חמאה
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 2 גביעים של שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 200 גרם סוכר
  • 100 גרם קורנפלור
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3-4 כפות מיץ לימון
  • לציפוי:
  • 2 גביעים של שמנת חמוצה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת עוגת גבינה אפויה:

אאא

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר של 28 ס"מ בגובה של 8 ס"מ לפחות

1. ממסים את החמאה, מערבבים יחד עם הפירורים, ומרפדים את תחתית התבנית.

2. מערבבים את כל הגבינות יחד.

3. מוסיפים חלמונים, 150 גרם סוכר, מיץ וגרידת לימון וקורנפלור ומערבבים למסה אחידה ללא גושים.

4. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, מקפלים לתוך הגבינה ויוצקים לתבנית עם התחתית של הפירורים.

5. אופים בתנור שחומם מראש בחום ל-160 מעלות במשך 40 דקות.

6. העוגה צריכה להיות קצת רוטטת במרכז ובצבע זהוב יפה. מקררים מספר דקות בטמפרטורת חדר ויוצקים מעל את הציפוי.

9. מכניסים לתנור חם ל-3-4 דקות ומוציאים. לאחר שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה.

במסעדת נחמן החלבית של השפית רחל דבח יש טאבון ענק, עיצוב מזמין ורך ומנות נדיבות. כלומר, יש פיצה מהדרין מעולה בירושלים - ולא, לא בגאולה - ולעולם אל תלכו לשם לבד: וזה למה.