לכבוד שבת

מתכון לסלמון ובצלצלי שאלוט אפויים ברוטב בלסמי ויין לבן של מורן פינטו

דמיינו דג עסיסי ונימוח, עטוף בחריפות מענגת של בצלצלים מוזהבים ופריכים-- ובכן, כל זה יכול להיות שלכם. צאו לשוק, בחרו פילטים טריים של סלמון וכל המנה הזו תדלג אוטומטית 5 רמות למעלה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של סלמון טריים ונקיים
  • 20 בצלצלי <a href="http://shallot.co.il/landing/">שאלוט</a> סגולים, קלופים שלמים
  • 1 כוס יין לבן
  • 150 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
  • מלח
  • 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם

אופן הכנת סלמון ושאלוט אפויים ברוטב בלסמי ויין לבן:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. בסיר סוטאז', ממיסים את החמאה / המרגרינה, ומוסיפים את הבצלצלים בשלמותם. מערבבים כל הזמן בכף עץ עד שהם זהובים.

3. מוסיפים את היין בפעם אחת לסיר וממתינים שהאלכוהול יתאדה.

4. בתבנית חסינת אש, מסדרים את נתחי הסלמון ושופכים מעל את תערובת השאלוט.

5. מתבלים במלח, מזלפים מעל רוטב בלסמי, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר