סלמון ושאלוט אפויים ברוטב בלסמי ויין לבן
סלמון ושאלוט אפויים ברוטב בלסמי ויין לבן (צילום: www.thecookingjar.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 פילטים של סלמון טריים ונקיים
  • 20 בצלצלי שאלוט סגולים, קלופים שלמים
  • 1 כוס יין לבן
  • 150 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
  • מלח
  • 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם

אופן הכנת סלמון ושאלוט אפויים ברוטב בלסמי ויין לבן:

אאא

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. בסיר סוטאז', ממיסים את החמאה / המרגרינה, ומוסיפים את הבצלצלים בשלמותם. מערבבים כל הזמן בכף עץ עד שהם זהובים.

3. מוסיפים את היין בפעם אחת לסיר וממתינים שהאלכוהול יתאדה.

4. בתבנית חסינת אש, מסדרים את נתחי הסלמון ושופכים מעל את תערובת השאלוט.

5. מתבלים במלח, מזלפים מעל רוטב בלסמי, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות.

 

שאלוט