מרק תירס אלגנטי במרקם משי
מרק תירס אלגנטי במרקם משי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, פרוסה דק
  • 2 גזרים, קצוצים
  • 4 כוסות גרגרי תירס טריים (יש לבדוק מתולעים) או מסוננים היטב משימורים
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 4 כוסות מרק ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית פפריקה + יותר לקישוט
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 3/4 כוס שמנת / שמנת צמחית (אופציונלי)
  • 15 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים, לקישוט

אופן הכנת מרק תירס:

אאא

1. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, ומאדים את הכרישה והגזר עד להתרככות במשך 5-6 דקות. מוסיפים לסיר 3 כוסות גרגרי תירס וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.

2. מוסיפים את היין לסיר, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהנוזל מצטמצם כמעט לחלוטין במשך 7-9 דקות. יוצקים מעל את מרק הירקות ומביאים לרתיחה.

3. מתבלים בכמון, עלה דפנה, פפריקה, מלח גס ופלפל שחור. ממשיכים בהרתחה עדינה במשך 30-40 דקות, עד שהמרק מקבל טעם טוב.

4. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את המרק למרקם חלק. כדי לקבל אקסטרה-קטיפתיות, מסננים את המרק דרך מסננת דקה. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך. בשלב זה ניתן לערבב לתוך המרק את השמנת המתוקה / הצמחית, מחזירים את המרק לסיר ומרתיחים עוד 3-5 דקות על אש בינונית. 

5. במחבת קטנה, מחממים את החמאה על אש בינונית, מוסיפים את כוס גרגרי התירס הנותרים וקולים אותם במשך 3-5 דקות תוך ניעור המחבת, עד שהם זהובים ורכים.

6. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מקשטים ב-2 כפות גרגרי תירס קלויים, 1 כף בזיליקום קצוץ וקמצוץ פפריקה. מגישים מיד.