Homemade

מתכון לסלק וצנונית כבושים תוצרת בית

בגלל הצבע, בגלל המרקם והכי הכי בגלל הטעם: כך תכבשו בבית סלק וצנונית חמוצים-מלוחים, אקסטרה פריכים שטעים להגיש לצד מנת בשר טובה או פשוט לנשנש ככה, כשמשעמם בפה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 סלקים קטנים, מקולפים וחצויים לאורך - ואז לפלחים בעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ
  • 6 צנוניות אדומות, ללא הקצוות, חתוכות לפלחים בעובי 0.5 ס"מ
  • 1 כף זרעי שומר
  • 3/4 כוס חומץ לבן
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף סוכר

אופן הכנת סלק וצנונית כבושים:

מתכון ל-3 כוסות

1. מניחים את פלחי הסלק והצנונית בקערה.

2. בסיר קטן ויבש על אש בינונית, קולים את זרעי השומר במשך 45 שניות, תוך ניעור הסיר לעתים קרובות, עד שהזרעים ריחניים.

3. מוסיפים לסיר את החומץ, המלח, הסוכר וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה במשך דקה, עד שהמלח והסוכר נמסים.

4. יוצקים את התערובת על פלחי הסלק והצנונית, ונותנים להם להצטנן לטמפרטורת החדר. מכסים את הקערה, ומעבירים למקרר למשך 8 שעות לפחות עד שבוע שלם, לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר